Werkwijze & Kosten

Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Na het eerste contact per e-mail of telefoon plannen we een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek in op één van onze locaties óf bij jullie thuis. We luisteren naar jullie verhaal en de vragen die jullie hebben. We vertellen jullie over de stappen die gezet moeten worden. Zo stippelen we met jullie de route uit die nodig is om te komen tot een goede afronding van de scheiding.

 

Vervolgafspraken

Als er een wederzijdse klik is en voldoende vertrouwen, starten we met het mediation- en scheidingstraject. We vragen bij jullie alle benodigde documenten op en plannen de vervolgafspraken in. In de vervolgafspraken bespreken we alle onderwerpen die van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ouderschapsplan, verdelen van de gezamenlijke bezittingen, alimentatie, pensioenverdeling, fiscale afspraken enzovoorts. We werken toe naar een convenant waarin alle afspraken worden vastgelegd. Het convenant wordt door onze advocaat ingediend bij de rechtbank. De uitspraak van de rechter wordt vervolgens ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Op dat moment is de scheiding definitief.

 

Nazorg

Bij F&V Mediation besteden we ook veel tijd aan de nazorg. We helpen je, nadat de scheiding officieel is, op weg met alles wat er nog geregeld moet worden. En we blijven beschikbaar voor jullie om vragen te beantwoorden.

 

Tarieven scheiden en mediation

De kosten van onze dienstverlening zijn afhankelijk van jullie situatie. Zijn er wel of geen kinderen, gemeenschap van goederen, huwelijkse voorwaarden, geregistreerd partnerschap, of zijn jullie samenwonend? Wij werken vaak met een totaalprijs voor het gehele traject. Dat voorkomt verrassingen achteraf. Ook kan gekozen worden voor ons uurtarief. De bedragen zijn vooral afhankelijk van jullie samenlevingsvorm, maar ook van de onderlinge verhouding én jullie bereidheid om samen tot afspraken te komen. In het kennismakingsgesprek worden de verwachte kosten met jullie besproken.

 

Gesubsidieerde Rechtsbijstand

Bij F&V Mediation vinden we het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot goede (juridische) bijstand. Ook degenen met een laag inkomen en vermogen. Als je inkomen en vermogen onder een bepaalde grens blijft, kom je in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, een zogeheten toevoeging. Ook wel Pro Deo genoemd. Je betaalt dan alleen een geringe eigen bijdrage. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we of (één van)  jullie in aanmerking komt hiervoor. Zo ja, dan dienen wij de aanvraag voor de gesubsidieerde rechtsbijstand in bij de Raad voor Rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand toetst achteraf je fiscale jaar inkomen bij de Belastingdienst. Daarom is het belangrijk om van te voren zorgvuldig vast te stellen of je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Wij helpen jullie daarbij.