Wat kost scheiden?

Scheiden is moeilijk. De periode waarin beslissingen genomen moeten worden is vaak zwaar voor alle partijen. Emoties maken het niet eenvoudiger om samen afspraken te maken over belangrijke zaken. Daardoor ligt escalatie op de loer en kan je de neiging hebben om een advocaat in te schakelen. De onderlinge verhouding verslechtert daar vaak verder door. Met lange en dure juridische procedures tot gevolg.

Wij zijn ervan overtuigd dat scheidingen op een betere manier begeleid kunnen worden dan nu vaak het geval is. In Nederland is het op dit moment gebruikelijk om iemand bij de hand te nemen die ofwel juridisch (advocaat of notaris) of financieel (accountant of financieel planner) deskundig is, ofwel in staat is de communicatie tussen de partijen te bevorderen (mediator).

Wij brengen de vaardigheden van deze drie beroepsgroepen bij elkaar! Wij zijn namelijk van mening dat goede begeleiding bestaat uit zowel betrokkenheid op het sociale en emotionele vlak, als deskundigheid op het gebied van alle formele aspecten. Bij F&V Mediation ben je daarom aan het juiste adres voor begeleiding bij je scheiding. Niet alleen voor de relationele kant van de scheiding maar ook als adviseur voor alle praktische zaken die geregeld moeten worden.

 

Wat kost scheiden?

De kosten voor onze dienstverlening zijn afhankelijk van jullie situatie. Zijn er wel of geen kinderen, gemeenschap van goederen, huwelijkse voorwaarden, geregistreerd partnerschap, of zijn jullie samenwonend? Wij werken vaak met een totaalprijs voor het gehele traject. Dat voorkomt verrassingen achteraf. De bedragen zijn afhankelijk van jullie samenlevingsvorm, maar ook van de onderlinge verhouding én jullie bereidheid om samen tot afspraken te komen. In een vrijblijvend intakegesprek bespreken we jullie situatie en geven we een indicatie van de kosten. Neem contact op voor een afspraak.

Wij zijn gecertificeerd MfN-registermediator met de accreditatie Familie Mediation. Ook zijn we ADR-registermediator en o.a. aangesloten bij de Scheidingsdeskundige. Hierdoor ben je verzekerd van deskundige begeleiding.

 

Wat is goedkoop scheiden?

Goedkoop scheiden bestaat niet. En gratis scheiden al helemaal niet, dat is pure misleiding. Wanneer je begeleid wordt door iemand die niet deskundig is, wordt je scheiding simpelweg niet goed geregeld. En dat kan grote financiële en fiscale gevolgen hebben in de toekomst. Je kunt dan te maken krijgen met naheffingen van de belastingdienst. Of het blijkt ineens dat er in het convenant zaken zijn afgesproken waar je niets van wist.