Veel gestelde vragen

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Heb je een conflict met iemands anders, met een bedrijf of binnen een organisatie? Schakel dan een mediator in. Een mediator is opgeleid om je te helpen via gezamenlijk overleg tot een oplossing te komen. De mediator zorgt ervoor dat je in vertrouwelijkheid en onder geheimhouding kunt vertellen wat je dwars zit. Een mediator is neutraal en onafhankelijk. De mediator begeleid het proces om samen tot een oplossing te komen. En die oplossing is vaak dichter bij dan je denkt.

Is mediation iets voor mij?

Sta je open voor een oplossing? Ben je bereid aan te geven wat voor jou belangrijk is? Werk je mee bij het vinden van een passende oplossing? Dan is mediation iets voor jou. Alle conflicten en geschillen zijn geschikt om met behulp van mediation opgelost te worden, zolang de betrokken partijen gezamenlijk een uitweg willen vinden. Of het nu gaat om een arbeidsconflict, een verstoorde werkrelatie, een echtscheiding of conflicten en geschillen binnen of met organisaties: er is altijd een oplossing binnen handbereik. Als mediator helpen we bij het vinden van die oplossing.

Hoe snel kunnen we scheiden?

Dat is vooral afhankelijk van jullie bereidheid om samen tot afspraken te komen. Onze dienstverlening is snel en persoonlijk. We kunnen snel schakelen en afhankelijk van jullie situatie kan een scheiding vlot geregeld zijn. Maar, soms kan het beter zijn even te vertragen. Scheiden is een emotioneel en complex proces. Het is belangrijk om te beseffen welke afspraken je maakt en wat de gevolgen daarvan zijn. Even de tijd nemen kan daar bij helpen. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek geven we een indicatie van de doorlooptijd.

Hoe snel kunnen we bij jullie terecht?

Doorgaans kun je bij ons binnen 1 tot maximaal 2 weken terecht voor een kennismakingsgesprek. Bij crisissituaties of wanneer er een andere dringende reden is, binnen 48 uur.

Wat kost een scheiding?

De kosten van onze dienstverlening zijn afhankelijk van jullie situatie. Zijn er wel of geen kinderen, gemeenschap van goederen, huwelijkse voorwaarden, geregistreerd partnerschap, of zijn jullie samenwonend? Wij werken vaak met een totaalprijs voor het gehele traject. Dat voorkomt verrassingen achteraf. Ook kan gekozen worden voor ons uurtarief. De bedragen zijn vooral afhankelijk van jullie samenlevingsvorm, maar ook van de onderlinge verhouding én jullie bereidheid om samen tot afspraken te komen. In het kennismakingsgesprek worden de verwachte kosten met jullie besproken.

Zijn er nog andere kosten die we moeten betalen?

Bij een scheiding kun je kiezen tussen ons uurtarief of een vooraf afgesproken vast bedrag. Daarnaast heb je kosten voor onze advocaat en de rechtbank. De enige bijkomende kosten die dan nog overblijven zijn bijvoorbeeld de kosten voor het opvragen van uittreksels bij de gemeente, zoals een huwelijksakte en/of een geboorte akte. Afhankelijk van jullie situatie kun je daarnaast nog te maken krijgen met notariskosten en kosten voor je hypotheek.

Maken jullie ook ’s avonds afspraken?

Het is in overleg mogelijk om een afspraak te maken in de avonduren. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

We kunnen niet komen op een afspraak, kunnen we de afspraak annuleren?

Zijn jullie onverwachts verhinderd? Laat het dan minimaal 48 uur van te voren weten. In dat geval annuleren we de afspraak kosteloos. Binnen 48 uur zijn we genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

Mijn partner wil geen mediation. Wat moet ik nu doen?

Scheiden is niet leuk. Degene die het initiatief neemt van de scheiding, is emotioneel vaak een stuk verder in zijn/haar proces dan de ander. Daardoor kan weerstand ontstaan waardoor iemand niet mee wil werken. Om een relatie succesvol in stand te houden, heb je 2 mensen nodig. Om te scheiden ook. Onze tip is om toch samen naar een vrijblijvend kennismakingsgesprek te komen. We gaan dan met jullie in gesprek zodat besproken kan worden welke stappen jullie samen willen zetten.