Scheiden zonder advocaat

Een advocaat kiest altijd het perspectief van zijn eigen cliënt. Met zijn juridische toolkit zal hij er alles aan doen om, gericht op maximale winst, de belangen van zijn cliënt te behartigen. Een advocaat heeft weinig aandacht voor de menselijke aspecten bij een scheiding. Daarom zien we vaak dat advocaten de tegenaanval kiezen met als gevolg dat de verhoudingen verder verslechteren.

 

Scheiden zonder advocaat

Dit zijn redenen waarom je beter kunt scheiden zonder advocaat. Het is veel beter om op een constructieve manier met elkaar in overleg te treden. Dat doe je onder begeleiding van een onpartijdige mediator. Bij F&V Mediation weten we hoe jullie begeleid moeten worden, waarbij de belangen van beide partijen zo optimaal mogelijk worden behartigd.

Als alle afspraken over jullie scheiding in het echtscheidingsconvenant zijn vastgelegd, wordt het convenant gecontroleerd door onze advocaat. Alleen de advocaat is bevoegd om het convenant vervolgens in te dienen bij de rechtbank. Door onze snelle manier van werken en de samenwerking met een vaste advocaat, worden jullie niet belast met de procedure bij de rechtbank.

 

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van bemiddeling bij een (dreigend) conflict of geschil. Als scheidingsmediator begeleiden wij jullie op een neutrale en onpartijdige manier. Wij zorgen ervoor dat de communicatie hersteld wordt. Autonomie, zelfbeschikking en vrijwilligheid zijn basiskenmerken van mediation.

 

Waarom kiezen voor mediation?

Mediation is een veel goedkopere én snellere manier dan het voeren van juridische procedures. Bij F&V Mediation werken we vanuit de visie dat je kunt scheiden op een nette manier met duurzame afspraken. Bij een juridische procedure is de aandacht vaak gericht op het verleden en op standpunten die worden ingenomen. Bij mediation is de aandacht juist gericht op de toekomst en in ieders belang.

 

Wij zijn gecertificeerd MfN-registermediator met de accreditatie Familie Mediation. Ook zijn we ADR-registermediator en o.a. aangesloten bij de Scheidingsdeskundige. Hierdoor ben je verzekerd van deskundige begeleiding. Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.