Samenwerkende partners

F&V Mediation beschikt over een groot netwerk van collega’s met wie we nauw samenwerken. Zo zijn we in staat om iedereen de begeleiding en zorg te geven die er nodig is.

Eén van die collega’s is Patrick Timmermans van Vader Visie. Het vaderschap kent naast vele vreugdevolle momenten ook de nodige uitdagingen. Het opvoeden van je kind(eren) is één ding. Daarnaast heb je ook nog een relatie met je (ex-)partner, je werk en (de behoefte aan) tijd voor jezelf. Als man weet je problemen in het vaderschap meestal goed op te lossen en soms kom je er in je eentje niet uit. Dan, en ook eerder, kan je terecht bij Vader Visie voor coaching, training of bijeenkomsten met andere vaders. Want vaak helpt het voor een vader om een goed gesprek te hebben van man tot man.

Ook werken we samen met Anne Buiskool. Anne is collega-mediator en daarnaast schrijver van het boek ‘Hoe vertellen we het de kinderen’. Een boek dat ouders in 7 stappen helpt bij een kindgericht gesprek, ook wel de scheidingsmelding aan de kinderen genoemd.

Wij steunen Villa Pinedo. Villa Pinedo is dé plek in Nederland waar kinderen met gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Zij maken volwassenen bewust van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Villa Pinedo werkt zo samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind.

Mies Magazine is ook één van onze partners en hét online tijdschrift dat de menselijke kant van een echtscheiding belicht. Dé plek om jezelf tegen te komen, te ontdekken, ontwikkelen of juist even aan de kant te leren zetten, want ieder van ons heeft behoefte aan erkenning, begrip, empathie, eerlijkheid en vooral liefde. Een scheiding vergt op praktisch en emotioneel vlak veel van een mens, dit online magazine helpt anderen een hart onder de riem te steken.

Naast deze collega’s werken we samen met tal van therapeuten, coaches, tussenpersonen, makelaars, financieel adviseurs en bijvoorbeeld hypotheek adviseurs die verstand van zaken hebben als het om scheiden gaat. Zo kunnen we je altijd helpen en/of doorverwijzen.

Anne Buiskool