APK na scheiding

Zijn er veranderingen in jullie (financiële) situatie? Moeten afspraken over alimentatie opnieuw besproken worden? Of wil je de relatie met je ex verbeteren omdat het niet lekker loopt maar jullie nog wel collega-ouders van jullie kinderen zijn? Met onze APK na scheiding helpen we jullie om samen tot een oplossing te komen en de lucht te klaren.

 

Veranderingen na de scheiding

Tijdens een scheiding maak je afspraken gericht op de toekomst. Na een scheiding kan er van alles veranderen waardoor je met elkaar de afspraken wilt herzien. Bijvoorbeeld over de kinder- of partneralimentatie. Het laten her-berekenen van de kinderalimentatie en/of partneralimentatie kan nuttig zijn op het moment dat er na de scheiding iets wijzigt in jullie (financiële) situatie. Denk hierbij aan een verandering van het inkomen, de woonsituatie of een wijziging in de gezinssituatie van jezelf of je ex-partner.

 

De relatie met je ex verbeteren

Ben je gescheiden en wil je de relatie met je ex-partner verbeteren? Omdat jullie samen kinderen hebben? Ook dan is onze mediation dé manier om jullie relatie als collega-ouders te verbeteren. Als je kiest voor mediation, dan is dat een keuze om er samen uit te komen. Gericht op de toekomst.

 

Kinderen na de scheiding

Door de scheiding is je relatie als partners verandert in een relatie als collega-ouders. In het ouderschapsplan hebben jullie alle afspraken over de opvoeding en verzorging van jullie kinderen vastgelegd. Door een wijziging in je persoonlijke situatie kan het wenselijk zijn om bestaande afspraken te wijzigen. Ook door het ouder worden van je kinderen kan de behoefte ontstaan om het ouderschapsplan te actualiseren.

En misschien zijn er wel afspraken gemaakt die niet worden nagekomen. Ook dan helpen we jullie graag, in het belang van de kinderen. Kinderen hebben recht op ouders die betrokken en beschikbaar zijn. Wij helpen je bij het innemen van die aanwezige en beschikbare positie voor je kinderen. Zodat je kinderen op je kunnen bouwen en vertrouwen. Op die manier creëren we ondanks dat jullie gescheiden leven, een veilige en stabiele basis voor de kinderen.