Een (echt)scheiding zet je leven behoorlijk op z’n kop. Scheiden is voor alle betrokkenen een ingrijpend proces. Je leven is even heel onzeker. Terwijl je juist behoefte hebt aan rust en duidelijkheid. F&V Mediation begeleid je bij alle aspecten van de scheiding. Soms is onze begeleiding meer gericht op de juridische, financiële en fiscale kant van de scheiding. En soms is er meer behoefte aan begeleiding bij de emotionele en relationele kant van de scheiding. Of een combinatie van dat alles. Dat kenmerkt onze unieke en succesvolle aanpak.

Scheiden en nu?

Als je gaat scheiden komt er veel op je af. Hoe regelen we de scheiding? Kan ik na de scheiding in de woning blijven wonen? Wat is een ouderschapsplan? Kunnen we scheiden zonder advocaat? Wat doet een mediator? Hoe snel is het geregeld? In een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek geven we antwoord op al jullie vragen. Zo stippelen we met jullie de route uit die nodig is om te komen tot een goede afronding van de scheiding.

 

Wel of niet scheiden?

Ben je niet gelukkig in je relatie? Zijn jullie elkaar kwijt geraakt en lijkt scheiden nog de enige ‘oplossing’? Maar, is dat ook zo? Verbinding vinden, of in verbinding uit elkaar gaan. Het kan! Wij bieden onze mediation ook aan om antwoord te vinden op de vraag of scheiden wel de stap is die jullie moeten zetten. Zo ontstaan nieuwe inzichten over je relatie.

 

De kracht van F&V Mediation

Onze aanpak is uniek. De kracht van F&V Mediation is dat we de emotionele/relationele kant van de scheiding verbinden met de zakelijke kant van de scheiding. Een vechtscheiding ontstaat namelijk wanneer emoties worden uitgespeeld via de zakelijke kwesties die geregeld moeten worden.

Wij hebben uitgebreide kennis van het familierecht voor begeleiding van de juridische aspecten. En we zijn specialist ten aanzien van alle financiële en fiscale zaken die belangrijk zijn bij een scheiding. Dat vullen we aan met onze kennis en ervaring van persoonlijk leiderschap en integrale ontwikkeling. Zo begeleiden we je naar een waardige oplossing die stand houdt in de toekomst.

Dit is waarom je voor F&V Mediation kiest:
  • Kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Mediation + financieel en fiscaal advies + juridische afhandeling + nazorg
  • MfN-registermediator, accreditatie Familie Mediation
  • ADR gecertificeerd Familie Mediator
  • Aangesloten bij de Scheidingsdeskundige
  • Rechtbank Mediator
  • Afspraak op locatie of aan huis
  • Nu ook online mogelijk!
Scheiden-van-a-tot-z-LR2

Scheiden van A tot Z

Wil je er samen uitkomen én begeleiding bij alle financiële, fiscale en juridische aspecten van de scheiding? Wij combineren onze kwaliteiten als mediator met onze kennis als Financieel Echtscheidings Adviseur. Zo wordt je scheiding vlot en kundig geregeld zodat je allebei weer verder kunt met je leven. Onze ondersteuning kenmerkt zich door duidelijke communicatie en betrokken begeleiding.

Mediation-bew

Mediation

Wel of niet scheiden? Of wil je zo goed mogelijk uit elkaar? Wil je zelf meepraten over jouw toekomst en de beslissing daarover niet aan een rechter overlaten? Sta je open voor het vinden van een oplossing? Ben je bereid aan te geven wat voor jou belangrijk is? Dan is mediation iets voor jou! Het voorkomt onnodige escalatie en kostbare juridische procedures. Onder onze deskundige begeleiding helpen we jullie er samen uit te komen. Met bewezen resultaat.

APK na scheiding

APK na scheiding

Na een scheiding kan er van alles veranderen waardoor je nieuwe afspraken wilt maken. Zijn er veranderingen in jullie (financiële) situatie? Moeten afspraken over alimentatie opnieuw besproken worden? Of wil je de relatie met je ex verbeteren omdat het niet lekker loopt maar jullie nog wel collega-ouders van jullie kinderen zijn? Met onze APK na scheiding helpen we jullie om samen tot een oplossing te komen en de lucht te klaren.

Scheiden-van-a-tot-z-LR2

Scheiden van A tot Z

Scheiden is moeilijk. Met het stappenplan van F&V Mediation wordt je scheiding goed en zorgvuldig geregeld. Het stappenplan wordt afgestemd op je persoonlijke situatie zodat niets vergeten wordt. Onze ondersteuning kenmerkt zich door duidelijke communicatie en betrokken begeleiding.

Mediation-bew

Mediation

Een vechtscheiding ontstaat wanneer emoties worden uitgespeeld via de zakelijke kwesties die geregeld moeten worden. Daarom begeleiden we je bij het hanteren en begrijpelijk maken van je eigen en elkaars emoties. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om op een respectvolle manier uit elkaar te gaan. En wanneer je de emoties beter kunt hanteren, wordt het mogelijk om ook de zakelijke afspraken van de scheiding goed te regelen.

APK na scheiding

APK na scheiding

Na een scheiding kan er van alles veranderen waardoor je nieuwe afspraken wilt maken. Bijvoorbeeld omdat je inkomen of woonsituatie gaat veranderen. Misschien worden gemaakte afspraken niet nagekomen. Of wil je de relatie met je ex verbeteren in het belang van jullie kinderen? Met onze APK na scheiding helpen we jullie om samen tot een oplossing te komen en de lucht te klaren.